koha logo
Baza bibliograficzna zawartości czasopism z zakresu kultury fizycznej


Proste Opis MARC Drukuj Dodaj do koszyka

Bioaktywne peptydy uwalniane z białek żywności /

Kostyra, Henryk.
Henryk Kostyra, Elżbieta Kostyra.
Żywność prozdrowotna: składniki i technologia
Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka
Poznań: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014.
s. 235-249

- Bibliografia na stronach 248-249.



peptydy hamujące migrację makrofagów
peptydy hipocholesterolemiczne i hipotriglicerydemiczne
peptydy immunomodulacyjne
peptydy opioidowe
peptydy przeciwbakteryjne
peptydy przeciwnadciśnieniowe
peptydy przeciwotyłościowe
peptydy przeciwutleniające
peptydy przeciwzakrzepowe
peptydy quasi-toksyczne
peptydy smakowe
peptydy strepogeninowe

Rodzaj dokumentu:
Rozdział/fragment