koha logo
Baza bibliograficzna zawartości czasopism z zakresu kultury fizycznej


Proste Opis MARC Drukuj Dodaj do koszyka

040 -Instytucja sporządzająca opis

SZCZ U/ ES
SZCZ U/ ES

041 -Język dokumentu

polski

044 -Kraj publikacji

pl

100 -Hasło główne - nazwa osobowa

Dąbrowski, Kazimierz.

245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności

Dodatki do żywności /
Kazimierz Dąbrowski, Antoni Rutkowski.

260 -Adres wydawniczy-rok wydania

2018.

500 -Uwaga ogólna

Bibliografia na stronie 242.

650 -Słowa kluczowe

dodatki do żywności

650 -Słowa kluczowe

substancje słodzące

650 -Słowa kluczowe

barwniki

650 -Słowa kluczowe

substancje konserwujące i przeciwutleniacze

650 -Słowa kluczowe

emulgatory i sole emulgujące (topniki)

650 -Słowa kluczowe

stabilizatory

650 -Słowa kluczowe

wzmacniacze smaku

650 -Słowa kluczowe

substancje spulchniające i środki do przetwarzania mąki (polepszacze)

650 -Słowa kluczowe

substancje utrzymujące wilgoć, wypełniające, przeciwzbrylające oraz glazurujące

650 -Słowa kluczowe

substancje pianotwórcze i przeciwpieniące

650 -Słowa kluczowe

gazy nośne i gazy do pakowania

650 -Słowa kluczowe

enzymy spożywcze

700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa

Rutkowski, Antoni.

942 -Rodzaj dokumentu

Rozdział/fragment

773 -Dokument źródłowy

Chemia żywności; Tom 2: Biologiczne właściwości składników żywności / pod red. Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk
Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, 2018.
s. 205-242
978-83-01-19626-4
978-83-01-19634-9

Egzemplarze